Wat doet de brandweer?

De brandweer blust niet alleen maar brandjes, het werk wat zij doen is veel breder dan dat we soms kunnen zien. De brandweer werkt in ieder geval samen, zowel in de gemeente, als in de regio en landelijk. Allereerste werken ze natuurlijk aan een veilige samenleving, zeker ook op het gebied van brand. Daar horen ook preventieve taken bij, zoals het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Brandveiligheid is namelijk van iedereen. Daarom proberen ze brand te voorkomen door op de risico’s te wijzen en aanbevelingen te doen om het brandveiliger te maken.

Het vakmanschap van de brandweer

Daarnaast wordt de brandweer vaak ingezet om mens en dier te redden en hulp te verlenen bij ongevallen. Brandweerman of vrouw wordt je niet zomaar, je moet een gedegen kennis hebben wil je als brandweermedewerker worden ingezet. Daarbij staat de ontwikkeling en de innovatie voor de brandweer nooit stil. Er wordt alles aan gedaan om te zorgen dat er een daadkrachtige brandweer staat, zowel nu als in de toekomst. Hierbij worden de brandweermensen niet uit het oog verloren. Zij moeten nu én in de toekomst hun werk met plezier en vooral veilig kunnen uitoefenen.

De brandweer is er 24/7

De brandweer zet zich 24/7 met hart en ziel in, voor iedereen zijn veiligheid. Mensenwerk met een risico ook voor diegene die het werk moet uitoefenen. In Nederland zijn dat ruim 28.000 mensen die allemaal van elkaar leren en met elkaar leren. Daarbij delen ze graag hun kennis om de veiligheid nog meer te bevorderen.

mh-purity-lite